Håndlavet på bestilling

Alle vore halsbånd (både med og uden flåtbeskyttelse) bliver knyttede i hånden, så ikke to er helt ens. Vi laver halsbånd i bredder fra 2 til 5 centimeter, hvor nogle er faste i knytningen, mens andre mere bløde.  De bredeste typer halsbånd passer godt især til større hunde, og de skåner halshvirvlerne, fordi trykket fra halsbåndet fordeles, men også til hvalpe bør man generelt vælge brede og bløde halsbånd. 

Faldskærmslinen, vi benytter, er 4 mm bred (paracord 550, type III). Det er en utrolig stærk line, som har en brudstyrke på 250 kg. Vi bruger mange meter line til et enkelt halsbånd, og der bindes mange knuder på det. For at illustrere: til et lille smalt halsbånd på 30 cm i længden i Kobra-mønster bruger vi 4 meter line, mens der til et bredt Manta går hele 16 meter. Ensfarvede halsbånd er knyttet ud af een lang line og får kun en enkelt svejsning til sidst. Flerfarvede halsbånd svejses flere steder, men faldskærmsliner har en indre kerne, som kan smeltes, så to sammensvejsede ender også kan opnå en stor trækstyrke. Til afslutning af halsbåndet anvender vi metalringe, rustfri stålringe eller faste låse af kraftigt plastik.

 

Giftfri flåthalsbånd

Vores flåthalsbånd er flettet eller knyttede omkring EM-X® perler, som virker mod flåter og lopper. Perlerne bevirker, at flåter ikke bider sig fast på dyret. Bæres halsbåndet døgnet rundt, viser erfaringen, at der ikke er behov for andre flåtmidler. Både hunde og katte, hvalpe og killinger kan tåle dem.

 

Lukninger i halsbåndene

Der kan vælges mellem flere lukninger. Den ene mulighed er et klikspænde, som gør det let og hurtigt at få halsbåndet af og på hunden. Nogle hunde kan ikke lide at få halsbånd hen over hovedet, og her er klikspændet den perfekte løsning.

Den anden løsning er en såkaldt halvkvæls-lukning. Trods det lidt drabelige navn sidder halvkvæls-halsbåndet behageligt løst omkring hundens hals. Først når dette strammes af linen, sidder det så tæt på halsen som et almindeligt halsbånd fx med klikspænde.  Hvis hunden kommer til at sidde fast i noget, når den går løs eller svømmer, kan den derfor let trække halsbåndet af. Når hunden er i line, vil halsbåndet derimod kunne strammes, så det ikke glider af.

Til hvalpehalsbåndene bruger vi spænde i pu-læder med huller i remmen. Vi anbefaler, at man tager mål, så halsbåndet passer i det inderste hul i begyndelsen og efterfølgende udvides.

Også til de bredere halsbånd kan spænde-lukningen vælges.

Til de smallere giftfri flåthalsbånd anvender vi snorstop som lukning. Denne type halsbånd er ikke så kraftigt knyttet/flettet som vores øvrige produkter, så vi kan ikke garantere, at det vil kunne holde til træk fra en line. Men de er naturligvis tilstrækkeligt holdbare til at de ikke knækker af sig selv 😊

 

 

Liner

Vores kraftigste hundeliner er fremstillet af tykt PPM-reb og sammenknyttet i lukningerne med faldskærmsline. PPM giver en både flot og stærk line, som kan matches med alle halsbånd hos Luksusliner.

Vores flettede liner er flettet af 2 lange faldskærms-liner. Til 1,5 meter færdig line bruges 6 meter paracord, så det er hverken design eller styrke, man går ned på her.